Астролог Валентина Радиева-Маренова

Луната – ключ към вътрешния ни свят

Валентина Радиева-Маренова

Ние сме потомци на древен и мъдър народ, носещ в себе си хилядолетно Знание за сътворението на света. В древността хората, живеещи по нашите земи „не отброявали времето, а просто следвали естественото движение на Силата, наричана от тях „дъхът на природата, която вечно се движи. Точно този движещ се природен дъх бил основата, от който черпели знания и умения, а те от своя страна развивали в култура и традиции, изпълващ битието им“. (Цитатът е от книгата „Ти си това“ на Румен Чорбаджийски.)
Общо взето в древността хората осъзнавали свързаността ни със заобикалящия ни свят, познавали са природните цикли и са действали спрямо тях. Както знаем Слънцето е център на нашата галактика, дава живот и енергия на организми т.е. то е активен излъчвател на енергия и оказва пряко влияние на човешкия ум. Луната като естествен спътник на Земята също оказва силно влияние. Тя е променлив излъчвател на енергия и пряко влияе на сърдечния център в човешкия организъм. Т.е. ние сме най-тясно свързани с слънчево-лунния цикъл.

Когато казваме за себе си: „аз съм зодия….“, то ние казваме знака на Слънцето. От гледна точка на астрологията зодиакалният знак на Слънцето показва нашия характер, нашият основен мотив за действие, нашата индивидуалност. Това са онези черти на характера, които не се променят от възпитание, образование, преживявания, външни влияния или среда. Това е вътрешната ни позиция по отношение на самите себе си. Знакът на Слънцето в хороскопа ни е всичко, което знаем за себе си.
Знакът на Луната обаче е също толкова важен, защото показва всичко, от което се нуждаем, но много често не осъзнаваме. Луната отговаря за нашата ежедневна адаптация. Отговаря за уменията ни навреме да реагираме, да се опазим, да отскочим настрани, ако ни нападнат в гръб. Това е един комплекс от умения, които ни помагат да се приспособяваме към средата, в която живеем. Луната в хороскопа ни управлява комплекса за оцеляване. Тоест всички несъзнавани от нас действия, които са толкова важни за поддържането на живота. Показва как реагираме, когато ни сварят неподготвени. Това са нашите автоматични реакции, помагащи ни да оцелеем.

Знакът на Луната е ключът към нашият вътрешен живот затова е добре да знаем във кой зодиакален знак попада Луната в индивидуалния ни хороскоп.

Ако Луната ви попада в знака на Овена, то значи, че вие сте действен и импулсивен индивид, който приема живота като състезание. Вие имате нужда от активност, конкуренция и борба. Имате нужда от самостоятелност.

Луната в Телец показва, че се нуждаете от материална сигурност, физически комфорт, чувствена наслада, естествено пари….и пълен до горе хладилник.

Когато Луната в рождената ви карта попада в Близнаци, то значи, че имате нужда от комуникация, общуване, получаване и предаване на информация. Такива хора четат много, говорят по телефона дълго и са много любознателни. В крайност може да се стигне до клюкарстване, което е тяхна фундаментална потребност.

Луната в Рак е в най-силна позиция и дарява притежателя си с мекота и адаптивност. Такива хора имат силен майчин инстинкт, могат да подкрепят и успокоят близките си. Вътрешната им потребност е от собствено семейство.

Луната в Лъв прави човек демонстративен, ярък и артистичен. Това са хора, които имат нужда да покажат себе си, своя блясък и уникалност. Те изпитват потребност от признание и аплодисменти. Те са доста великодушни.

Хората, родени с Луна в Дева имат потребност да помагат. Чувстват се добре, когато някой се нуждае от тяхната помощ. Доста са критични. Нуждаят от чистота и ред в битието си. Обичат да домакинстват, да готвят или да пазарят стоки за бита.

Хората, родени с Луна във Везни имат потребност от мир и спокойствие, от любов и партньорски отношения. Те искат да имат с кого да споделят. Обичат да общуват, но не в големи компании, а в тесен кръг с познати и любими хора. Отдръпват се от рязко и грубо поведение. Търсят любов и красота в живота. Хора естети.

Луна в Скорпион прави притежателя си изключително проницателен. Като детектив успява да долови невидимите връзки между хората и да запази невъзмутимост и в най-трудните ситуации. Това са хора, които имат нужда от страст в живота и любовта, активност и драматизъм. Сексът също е една от силна тяхна потребност и е добре да не се лишават от него за дълго.

Онези от вас, които са родени с Луна в Стрелец имат най-голяма нужда от пътешествия, свобода и цел. Не оставайте за дълго в затворени помещения и ограничаващи ситуации! Пътувайте по света, четете книги, трупайте нови знания, учете чужди езици! Имате нужда от усмивки, слънчеви лъчи и позитивни приятели, с които да споделяте своите философски прозрения по време на поредния туристически тур.

Луната в Козирог дарява притежателите си с трудолюбие. Това са упорити хора, които взимат кардинални решения и никой отвън не може да им повлияе. Имат потребност от работа. Не обичат да бездействат и се чувстват спокойни, когато се заети. Сериозни и отговорни са. В зависимост от други аспекти в рождената карта могат да се стремят към кариеризъм. Като цяло са хора, които искат да се катерят нагоре към върха бавно и методично.

Луната във Водолей дарява притежателя си желание за самостоятелност. Това са хора, които имат нужда от свобода и лично пространство. Всичко, което го ограничава ще им донесе раздразнителност и нервност. Те изпитват потребност от това да бъдат част от колектив, а жаждата им от общуване ги прави хора, които имат много приятели познати. В компания се чувстват добре.

Хората с Луна в Риби са доста възприемчиви към чуждите емоции. Усещат всяко емоционално състояние независимо дали това на близките или на напълно непознати. Доста уморително е за тях, затова имат огромна потребност от уединение. Нуждаят се от спокойствие, тишина, душевен мир, да се обърнат към себе си. Могат да постигнат вглъбяване по различни начини – медитация, творчество, слушане на музика. Да внимават да изпаднат в крайности и да търсят бягство от реалността чрез алкохол или наркотици.

За да разберете в кой зодиакален знак е вашата рождена Луна можете да си направите индивидуален хороскоп. Така ще разберете кои са онези несъзнавани потребности във вас, които „чакат“ да бъдат задоволени. Ако пък ги задоволите това означава, че сте направили още една крачка към усещането наречена „щастие“.

Споделете статията в социалните мрежи:

Facebook
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Twitter

Още публикации: