Астролог Валентина Радиева-Маренова

Марс в Близнаци – да се научим да отстояваме с думи

В периода 1 април – 16 май планетата на действието, волята и гнева се намира във въздушния знак Близнаци. Марс в хороскопа на един човек показва начина, по който отстояваме себе си; как действаме и изразяваме индивидуалната си сила и как изразяваме сексуалната си енергия. Марс е волята. Зодиакалният знак Близнаци пък е свързан с взаимообмена на информация, комуникацията, словото, пътуванията. Две енергии са се „преплели“ за определен период на звездното небе и това не е случайно събитие, а природен цикъл, който ни „съветва“ как да проявяваме волята си, за да бъдем в синхрон със света около себе си. 
Марс в Близнаци „ни учи“ да не бъдем толкова волеви, а да обърнем по-голямо внимание на общуването и на менталната сфера. Тази енергия е много мощна в интелектуалната сфера и в социално отношение. Периодът е препоръчителен за дебати, спорове, полемики. Добре е да започнем да се отстояваме с думи, а не с юмруци. Удачен момент да запишем курс с практическа насоченост, защото лесно ще усвояваме знанията. За преподавателите също е активен момент – знанията, които дават ще бъдат лесно усвоени. Ако сте вдъхновени от нови идеи, периодът 1 април – 16 май е подходящ, за да ги изложите на бял свят. 
Хората, чийто професионална дейност е свързана с маркетинг, преподаване, писателска дейност, журналистика, търговия, книгоиздаване могат да имат голям напредък в работата и рязко да наберат обороти. Действайте смело особено ако имате какво ново да кажете на света – ще бъдете чути! Рекламирайте се, за да придобиете популярност.
Ако от дълго време търсете решение на важен житейски казус, Марс в Близнаци може „да ви изненада“ с намирането на находчиви отговори и започвате да се чудите как не сте се сетили по-рано. Оригинални хрумвания, иновативно мислене, практически подход това са тенденциите. Възможности да постигане на целите посредством гъвкавост на ума и общуване. 
Но останете бдителни за няколко опасности, които този Марс „носи“ със себе си:


– Не спорете! Марс в Близнаци повече от всичко обича да спори дори за дреболии. Превърнете тази склонност в градивен диалог, а не в махленско клюкарстване. 
– Не се изказвайте неподготвени! Обмислете всичко, което искате да споделите преди да го сторите, защото има възможност да ви нарекат „дървен философ“.
– Не се размотавайте! Набележете си цели и се опитвайте да ги следвате в определени за целта срокове. 
– Не харчете безразборно! Податливи сме през този период да харчим пари, нерви и енергия за дреболии. Добре е да бъдем по-дисциплинирани в тези сфери, за да се радваме на разумни резултати.
Марс в Близнаци е благоприятен период да развием или покажем интелектуалните си възможности, да заявим на света своите идеи (колкото и смели да са те), да положим началото на нова обучителна дейност, да развием своята сръчност и да проявим находчивост. Действайте смело, защото Марс е именно действие!

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
vmarenova@astrohoroskopi.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com

Споделете статията в социалните мрежи:

Facebook
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Twitter

Още публикации: