Астролог Валентина Радиева-Маренова

Прогноза за месец септември 2022 година

septemvri prognoza

Прогноза за месец септември 2022 година

Малко преди началото на септември настъпи Новолунието в Дева и въпреки, че беше свързано с трудности заложи принципа на този зодиакален знак- а именно грижа за здравето, активност в трудовите дейности, нови работни проекти. Няколко са главните астрологични фактори, които ще повлияят на живота ни през месеца.
* На 9 септември започва ретроградната фаза на Меркурий и ще продължи до 2 октомври. Ясно е, че ще има някои спънки по време на този период. Може да се забавят някои започнати начинания – издаване на документи и лицензи, разваляне на техника, препятствия по време на път. Добре е да не препираме, а да бъдем търпеливи и да си дадем време за подготовка и планиране на новите начинания. Подходящ период за довършителни дейности и връщане към дълго отлагани инициативи, но не и за старт на нови. Покупки през този период и подписване на договори, включително и брак, не са препоръчителни.
* Почти през целия месец на небето се задържа опозицията между Слънцето в Дева и Нептун в Риби. Нептун обърква нещата – пазете се от измами, самозаблуди. Много от ситуациите могат да не се развиват според очакванията ни. Висока чувствителност и разочарование в личните отношения. Затова допринася и опозицията на Венера към Нептун, която се задържа от 20 до 28 септември. И въпреки, че е в не дотам емоционалния знак Дева, Венера все пак свързваме с личните емоции, които биват задействани в дълбочина от Нептун. И това ще рефлектира върху любимия човек – разочарование, неудовлетвореност, тъга. Медитацията е особено подходящ начин за справяне с емоционалните състояния особено в период, при който Нептун е главно действащо лице.
Месецът е с повишен риск от инфекциозни и заразни болести, простудни заболявания.
* Друг значим аспект е квадратурата между Уран и Сатурн. И този месец се задържа на небето, а това означава, че напрежението продължава. Битката между старото и новото все още е факт. И колкото и труден за всички ни този период едно е ясно – време е за промяна. Съветът ми е да действаме в тази посока. Креативните идеи на хора с новаторско мислене е това, което ще доведе до успех и развитие. И тук нямам предвид промяна само на социалната, икономическата и политическата сцена, а също промяна в личен план. Промяна на себе си, на отношението си към близките.  Да се опитаме да предприемем нови действия, за да получим различни резултати.
Този аспект е индикация за икономическа криза.
* На 10 септември е Пълнолунието по оста Дева-Риби. Емоционална възбудимост, но не в крайна степен. Залагайте на разума, поискайте съвет и чак тогава действайте. Защото Марс, планетата на действието е в комуникативния знак Близнаци, аспектира двете светила и показва начина, по който ще се разрешат проблемите.
*На 25 септември е Новолунието във Везни. В условията на ретрограден Меркурий на това Новолуние не препоръчвам стартиране на нови проекти и дейности. Но от друга страна можем да се насочим към повече творчески занимания, медитативни и дихателни практики и разходки сред природата, стига да не вали.
Пожелавам ви един изпълнен с вдъхновение септември!

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Споделете статията в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Още публикации:

fevruari

Прогноза за месец февруари 2023 година

Февруари е месецът, в който празнуваме Денят на влюбените, а на самият 14.02 Луната е в Стрелец и обещава прекрасни преживявания по време на път. Така, че ако все още не сте решили къде ще прекарате празника, организирайте си пътешествие.

Прочетете още...

Прогноза за месец януари 2023 година

Новолунието във Водолей е на 21 януари и ретроградните до скоро Марс и Меркурий вече са в директно движение. Което прави това Новолуние много подходящо за започване на нова дейност особено ако сте планирали стартиране на сайт, онлайн магазин, купуване на електроуреди и всякаква техника.

Прочетете още...