Астролог Валентина Радиева-Маренова

За любовта…

партньорски хороскоп, синастрия, съвместимост

Толкова много обичам да пиша за любовта. Може би, защото съм Риба (романтичен и сантиментален знак) или пък защото знам какво е да си познал любовта. Мога да твърдя за себе си, че съм от хората, които са имали щастието да споделят част от живота си с човека, за когото са мечтали. И как да е иначе: Слънцето и Луната на съпругът ми влизаше в моя седми дом – това означава, че е отговарял на моите очаквания и ми е бил мой гръб и опора. Но често в работата ми се случва да видя и доста трудни партньорски хороскопи. Хората дълго живеят с човек, който ги наранява, дразни и откровено не понасят. Но разбирам, че има връзки, които са като училище за нас. Учим трудните уроци и се готвим за онова, което ни предстои.

Синастрията (партньорският хороскоп) може да покаже къде ще са трудностите във връзката, кой как ще се чувства в присъствието на партньора си, но не винаги хармоничният съвместен хороскоп ще даде безметежен семеен живот. Трудната синстрия пък не казва, че отношенията са обречени. Важно е да знаем, че притежаваме свободна воля и много неща зависят от желанието ни да бъдем с заедно, способността ни да прощаваме, правим компромиси и решимостта да работим върху себе си, да градим отношенията си. Астрологът може да разкаже за потенциала, заложен в наталната карта на клиента, но това е просто потенциал, а не присъда. Всеки може да се промени, а това става с отработване на аспектите, които са заложени в хороскопа.

Може би е добре да се размисли над думите на Сведенборг, написани в книгата „Съпружеска любов“: „ Когато браковете са нещастни или съчувствието е несъвършено, съвсем не означава, че някой от партньорите е виновен; нито следва да мислим, че такива бракове не са от полза за въвлечените лица. Може да се окаже, че изпитанията, произтичащи от неподходящ брак, понякога са важно средство за укрепване и изглаждане на характера. „

Пиша всичко това не само, защото е 14 февруари, а и  реших да положа ново начало в моя професионален живот – да започна воденето на уебинари с обучителна цел за хора, които имат любителски интерес към астрологията. Ще го започна с Новолунието в Риби на 3 март., а темата ще бъде за любовта и партньорството.
Подробности за уебинара в 12,30 часа.

А иначе днешният Ден на Влюбените е прекрасен – Луната е в домът на семейството Рак до към 13, 20 часа и ни кара да не плануваме луди купони. Но още в ранния следобед ще усетим ентусиазъм и желание да отпразнуваме Любовта с повече вино и много танци – все пак Венера (красотата) и Марс(движение и ритъм) са в небесна прегръдка и карат кръвта ни да кипи. Не се подвеждайте по меланхоличното начало на деня, а си запазете маса в близкия клуб и се отдайте на танци…и много любов.

любов и партньорства

Споделете статията в социалните мрежи:

Facebook
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Twitter

Още публикации: