Астролог Валентина Радиева-Маренова

Прогноза за декември 2022 година

Можем да се радваме на малко по-спокоен декември. В сравнение с ноември, следващият месец няма да носи толкова наситено напрежение. Но ретроградния Марс все още е факт. Всяка тема, за която отговаря Марс е добре да се отложи – нови бизнес начинания, тежки ремонти, покупка на автомобил, техника, оръжия е по-добре да се отложат за края на януари. Не е добре да се правят крупни финансови операции или големи инвестиции. Ретроградният Марс е предпоставка за сериозни травми и наранявания, затова бъдете внимателни при работа с машини. Могат да се обадят стари травми, разтягания или възпалителни процеси в организма. До средата на месеца има висок риск от инфекциозни и простудни заболявания. Втората част на месеца е доста по-спокойна от гледна точка на здравето и аварийноста.

Квадратурата Сатурн – Уран също е на звездното небе. Промените продължават, но така интензивно и настойчиво, както през ноември. Общо взето през декември можем да се настроим за почивка и забавления, защото активността е понижена.

До 10 декември Венера е в експанзивния знак Стрелец и прави емоциите ярки и демонстративни. Любовите срещи ще бъдат бурни страстни, но и склонност към дълбока ранимост. Свръхчувствителност. Изразяването на емоциите е по-бурно, но след 10 декември планетата на любовта ще навлезе в земния Козирог. Очаква се повече спокойствие в емоционалните дела, но това в никакъв случай не означава безразличие. Венера в Козирог е дълбока и впечатлителна.

Пълнолунието е на 8 декември по оста Стрелец – Близнаци. По принцип свързваме пълнолунията с емоционален пик и кулминация на по-рано заложен цикъл. Но това Пълнолуние не е така напрегнато. Очаква се промените от предходните месеци да станат по-устойчиви и да се реализира повече стабилност в всяка една сфера. Можем да използваме дните около пълнолунието, за да внесем някакви съществени промени в живота си.

На 20 декември Юпитер влиза в Овен и така ще е до края на месеца. Това носи големи амбиции, повече самоувереност, но и повече обидчивост. Лесно може да накърните достойнството на отсрещната страна, затова внимателно подбирайте думите си. Трудно се водят преговори, трудно е да разубедиш някого от мнението му, затова заложете повече търпение както в професионалния, така и в личния живот.

Новолунието в Козирог е на 23 декември и е доста спокойно. Няма напрегнати аспекти с тежки планети, което само по-себе си е положително събитие. Но въпреки това се наблюдава квадратура (напрегнат аспект) на Новолунието с Юпитер-Нептун, което отново отваря темата за амбициите и обидчивостта. Промени ще има, но те няма да бъдат така болезнени.

На 29 декември започва ретроградната фаза на Меркурий , която ще продължи до следващата година – до 19 януари. Този период не е благоприятен за всякакви бизнес начинания, договорни отношения и важни покупки. Всъщност целият месец е неблагоприятен за всякакви покупки, особено на техника. Добре е да купите коледните и новогодишни подаръци до 25 декември, защото след това периодът не е благоприятен. Може да останете неудовлетворени от купеното. Добре е да не се планират никакви нови дейности през този период.

Като цяло се очаква спокоен декември – месец, изпълнен празнична атмосфера. Отдайте се на подготовката за празничните дни и с очакване на новата 2023 година – която се очертава да ни донесе повече стабилност и баланс в битието.

 

                                                                                                

Споделете статията в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Още публикации:

fevruari

Прогноза за месец февруари 2023 година

Февруари е месецът, в който празнуваме Денят на влюбените, а на самият 14.02 Луната е в Стрелец и обещава прекрасни преживявания по време на път. Така, че ако все още не сте решили къде ще прекарате празника, организирайте си пътешествие.

Прочетете още...

Прогноза за месец януари 2023 година

Новолунието във Водолей е на 21 януари и ретроградните до скоро Марс и Меркурий вече са в директно движение. Което прави това Новолуние много подходящо за започване на нова дейност особено ако сте планирали стартиране на сайт, онлайн магазин, купуване на електроуреди и всякаква техника.

Прочетете още...